ZLATO A STŘÍBRO z Českého poháru

17.03.2014 13:42

V sobotu a v neděli 15. a 16. 3. 2014 proběhl v Jablonci nad Nisou letošní druhý kvalifikační závod Českého Poháru v Judu. Přestože se některým výsledkovým stálicím jako Andrea Prokorátová nebo Julie Zárybnická tentokrát nepodařilo dosáhnout na medaili ani bodované umístění, skončilo toto mezinárodní klání pro Turnov výborně.

Po dlouhých letech přivezl Turnov ze závodů Českého poháru ZLATOU MEDAILI. Postarala se oni v kategorii mladších žákyň do 48 kg KLÁRA VOLFOVÁ, která tak potvrzuje, že po Andree Prokorátové roste Turnovu další výrazný talent, a že turnovské žákovské judo jde dobrou cestou. Potvrzením je i další skvělý výsledek v podobě STŘÍBRNÉ medaile DAVIDA CERMANA v kategorii mladších žáků do 27 kg. V letech minulých jsme i druhých míst z podobných soutěží přivezli jen několik.

Na bodované umístění ještě dosáhl v kategorii dorostenců 5. místem Jakub Sucharda, kterého k lepšímu výsledku nepustilo vleklé zranění a posledním bodovaným závodníkem byla na 7. místě Lucie Zárybnická. Její výsledek spolu s vítězstvím Kláry Volfové znamenal celkové 3. místo v kategorii mladších žákyň pro TSC Judo Turnov. Za situace, kdy se ještě na bodované místo neprobojovala Julie Zárybnická, se v konkurenci daleko větších českých klubů jistě jedná o velký úspěch.