Vladimír Franěk získal bronz na Mistrovství republiky mužů!!!

05.10.2015 15:11

O víkendu 3.-4.10.2015 hostily Teplice dvě velké judistické akce.

Vynikajícího úspěch se turnovské judo dočkalo v neděli. To v Teplicích odstartovalo Mistrovství České republiky mužů a žen.  V reprezentační konkurenci se dokázal prosadit ve váze do 90kg turnovský odchovanec a člen týmu úřadujícího mistra 1. ligy Vladimír Franěk, který si z Teplic odvezl mistrovský BRONZ!!! V návaznosti na tento úspěch se náš závodník dočkal další pocty v podobě pozvánky na hostování v české Extralize, která je nabitá našimi i evropskými reprezentanty.

O den dříve v sobotu se uskutečnilo, pod hlavičkou Memoriálu Václava Prokeše, letošní poslední páté kolo Českého Poháru. Žactvo i dorost tak měly poslední šanci získat body do rankingu a pokusit se tak kvalifikovat na Mistrovství republiky.

V mladších žácích se vynikajícím výkonem, i když bez medailové tečky, prezentoval Petr Reiniš. V konkurencí nabité váze dokázal obsadit výborné 7. místo. Až závěrečný součet bodů ukáže, zda to bude pro start na podzimním republikovém vrcholu stačit.    

Do stejné váhy se posunul i David Cerman. Přestože se jednalo teprve o třetí jeho představení v této váhové kategorii, předvedl asi svůj nejpovedenější podzimu a probojoval se až do finále. V něm nakonec podlehl a získal tak skvělou stříbrnou medaili!!!

Únava z dlouhé sezony byla patrna na Lucii Zárybnické, které tento turnaj nevyšel vůbec takticky. V žádném zápase se jí nepodařilo dostat do svého tempa a dodržet nastavenou taktiku. Přesto dokázala vybojovat pěkné páté místo.

Starší z dvojčat Zárybnických Julie, oproti nedávnému kolu v Brně, tentokrát nastoupila sebevědomě a strojovým tempem dokráčela až do finále, když všechna předchozí utkání ukončila ve velmi krátkém čase vítězstvím na ippon. Ve finále, ale nedokázala vstřebat rady trenéra a soupeřka, která ji výborně přečetla, ji dokázala ubránit. Zápas skončil nerozhodně a výrokem rozhodčího skončilo pro Julii, letos již druhé, finále Českého Poháru vynikajícím stříbrem.   

Ve starších žácích se pěkně pral Ondřej Feikl, který ale po prvním vyhraném utkání neprošel opravkami a skončil bez bodu. Vojtěch Linhart bohužel neudržel svoji váhu a váhově náročnějšími soupeři rovněž po jednom vyhraném utkání vypadl bez zisku bodů. Matyáš Židů vypadl v prvním kole a jeho přemožitel ho do opravek nevytáhl.

V kategorii dorostu se tentokrát nedařilo Jakubu Suchardovi, který prohrál v prvním kole a s turnajem se rozloučil.

Za dorosteny nastoupila v turnovských barvách Eliška Riegerová, která ovšem rovněž, po bojovném výkonu, rozloučila s turnajem v prvním kole.

Ve stejné váze startovala i Andrea Prokorátová, jejíž letošní výsledky v Českých Pohárech jsou jako noc a den. V Teplicích sice první zápas prohrála, ale následně prošla opravkami, zvítězila i v souboji o třetí místo a odváží si tak bronz.