TURNOVSKÉ STARŠÍ ŽÁKYNĚ MISTRYNĚMI REPUBLIKY DRUŽSTEV!!!

23.05.2016 17:14

Nečekaného, a v novodobé historii turnovského juda ojedinělého, úspěchu dosáhlo v sobotu 14.5.2016 v Ostravě družstvo starších žákyň TSC JUDO TURNOV. V konkurenci oddílů z velkých měst se může pyšnit titulem MISTR ČESKÉ REPUBLIKY pro rok 2016!!!

Do turnaje vstupovalo turnovské družstvo s handicapem dvou neobsazených vah (-36 a -40kg) a rovněž zkušenosti s touto věkovou kategorií měly dosud pouze tři dívky, protože většina závodnic se pere ve starších žákyních prvním rokem. Přesto dokázaly zkušenější soupeřky potrápit a kompaktním výkonem i porazit. „Na tomto turnaji jsme možná neměli papírově nejsilnější tým, ale holky se vzájemně znaly a dokázaly vytvořit neskutečnou partu. Nejvíc slyšet bylo právě naše povzbuzování. Bylo úžasné pozorovat, jak každá přijala svou roli v týmu bez negativních emocí.“ Poznamenal trenér Jakub Mareš.   

Trenérský tým Jakub Mareš, Klára Volfová a Jan Zárybnický postavili vítězný tým ve složení Lucie Zárybnická (-44kg), Julie Pekařová (-48kg), Julie Zárybnická, Veronika Česánková a Michaela Svobodová (-52kg), Petra Vážková, Anežka Laščáková a Bára Třešňáková (-57kg), Klára Volfová (-63kg) a Klára Ulrichová a Kateřina Skrbková (+63kg).

Turnovské judistky byly nalosovány do čtyřčlenné skupiny, kde nejprve porazily 5:2 Sokol Uherský Brod, pak těsně podlehly Judoklubu Jablonec n.N. 3:4 a nakonec zvítězily nad 1. JC Baník Ostrava jasně 6:1. V semifinále pak narazily na silný Judoklub Olomouc a po dramatickém průběhu zvítězily těsně 4:3. V samotném finále pak turnovský tým čekala odveta s Judoklubem Jablonec n.N. a od prvních zápasů bylo vidět, že Turnov si výhru nechce nechat utéct. Finále nakonec skončilo přesvědčivým výsledkem 5:2 pro Turnov. „Myslím, že holky zdravě nakopl druhý zápas ve skupině, který těsně prohrály s Jabloncem. Tam zafungovala ta správná chemie a mančaft začal šlapat jako hodinky. Když jsem viděl jejich nasazení a přístup, věřil jsem, že to mohou dokázat“ – dodal Mareš.

Většina týmu zůstává ve stejné věkové kategorii i příští rok, takže TSC JUDO Turnov bude jistě patřit v roce 2017 k favoritům. Navíc soutěžní řád umožňuje, že příští rok mohou startovat i v kategorii dorostu a posbírat tak řadu cenných zkušeností.

„Bylo až neuvěřitelné pozorovat, jak se holky dokázaly semknout. Tenhle tým měl ducha a to myslím rozhodlo“ – uzavřel Mareš.