Turnovské mužské JUDO přepisuje historii!!!

13.10.2014 15:47

Po loňském skvělém 2. místě v první lize dosáhlo družstvo mužů svého životního úspěchu v sobotu 11.10.2014 se muži TSC JUDO TURNOV stali MISTRY 1.LIGY!!! Zaslouženě si tak turnovští judisté vybojovali historicky premiérový postup do Extraligy, tedy do soutěže, ve které startují z velké části juniorští a seniorští reprezentanti od nás i z Evropy.

„Bylo vidět, že mužstvo dozrálo. Pereme se dlouho v téměř nezměněné sestavě a před čtyřmi lety jsme balancovali na hraně sestupu z 1. Ligy. A dneska podívejte!!!“ pronesl nejúspěšnější turnovský závodník Jakub Mareš.

„Jsem pyšný na to, co jsme pro Turnov dokázali. Hlavně i proto, že titul si vybojovali naši – turnovští odchovanci. Kluci fungují jako tým a dokáží ze sebe dostat maximum“ Dodal Radek Louda - trenér 

V sobotním posledním kole zářili zejména dvě opory Jakub Mareš a Vladimír Franěk, kteří zvítězili ve všech utkáních, ke kterým nastoupili. Franěk dokonce všechna svá utkání ukončil před časovým limitem. Turnovští postupně porazili JC Železo Hranice 4:3, Sokol Mohelnice 5:2, SKJ Týn nad Vltavou 5:2, Judo Orel Blučina 6:1 a nejnapínavější bitvu svedli s SKP Judo Jičín, když celé utkáním rozhodl posledním zápasem v těžké váze (+100) Lukáš Žižka vítěstvím na ippon a Turnov se tak radoval z vítězství v utkání 4:3.

Za Turnov nastoupili – Lukáš Motyovszki (-60kg), Jakub Mareš a Jan Brynych (-66kg), David a Radek Loudovi (-73kg), Marek Feurich a Ondřej Chlup (-81kg), Vladimír Franěk (-100kg) a Lukáš Žižka (+100kg). V tomto posledním kole nenastoupil pouze Pavel Baculák.

GRATULUJEME!!!