Turnov vede I. ligu

10.03.2014 15:18

V sobotu 8.3.2014 se v Turnově konalo první kolo I. ligy mužů v judu. Ve skupině A se sešly celky SKJ Týn nad Vltavou, SKP Judo Jičín, Tatran Prachatice, Judo Slaný, VTŽ Chomutov a domácí TSC Judo Turnov. V tomto závodě družstev se utkává každý s každým vždy po sedmi zápasech podle jednotlivých váhových kategorií.

Domácí od začátku potvrzovali, že jejich druhé místo v anketě „Sportovec roku 2013“ v kategorii družstev je zasloužené. Celé kolo nakonec dospělo k nečekaně dramatickému vyvrcholení, kdy proti sobě v posledním zápase a zároveň přímém souboji o celkové vítězství, stáli domácí TSC Judo Turnov a SKJ Týn nad Vltavou. Šestým utkáním série vyrovnal domácí Franěk stav tohoto duelu na 3:3 a o všem tak rozhodoval poslední zápas. Ten zvládl lépe domácí Lukáš Žižka a Turnov tak mohl slavit celkové vítězství v tomto prvním kole. Individuálně zazářil zejména Jakub Mareš, který vyhrál všechna svá utkání vždy před časovým limitem.

Za Turnov nastoupili Lukáš Motyovszki, Jakub Mareš, Jan Brynych, David Louda, Marek Feurich, Dominik Colan, Pavel Baculák, Vladimír Franěk a Lukáš Žižka.