TŘI MEDAILE Z „REPUBLIKY“ pro turnovské JUDO!!!

10.06.2014 08:31

V sobotu 7.6.2014 jsme se zúčastnili letošního třetího z pěti dílů závodu Českého Poháru mládeže. Tentokrát hostil tento turnaj, na kterém se sbírají kvalifikační body pro podzimní mistrovství republiky, Chomutov.

V obrovském vedru dokázal náš oddíl opět posunout hranice svých možností. Zatímco z Ostravy jsme přivezli jednu medaili a z Jablonce dvě, tak v tomto závodě dokázali naši svěřenci vybojovat hned tři cenné kovy. Postaraly se o ně tentokrát pouze dívky. Konkrétně Andrea Prokorátová potvrdila svou stoupající formu a po dvou Českých Pohárech, kde vyšla medailově naprázdno, získala v kategorii dorostenek bronzovou medaili. O druhý cenný kov se zasloužila Klára Volfová, které jen těsně unikl postup do finále a obsadila v kategorii mladších žákyň ve své váze rovněž třetí místo. Nutno podotknout, že Klára získala medaili zatím na všech třech závodech Českého Poháru!!! Nejlepšího výsledku dosáhla v Chomutově Julie Zárybnická. Ta se v kategorii mladších žákyň ve váze do 44kg probojovala až do finále, kde po dramatickém průběhu podlehla o dvě kyu zkušenější soupeřce a vybojovala tak skvělou stříbrnou medaili!!!

Z dalších závodníků se na bodovaných 7. místech umístili Lukáš Jansa (ml. žáci), kterého po vynikajícím výkonu o lepší umístění připravila vlastní chyba a také Jakub Sucharda (dorostenci), který navzdory těžkému losu předvedl statečný výkon.    

Celkově lze naše vystoupení hodnotit velmi pozitivně, protože tolik cenných kovů z republikového závodu turnovské judo již dlouho nepřivezlo. Doufejme, že tato šňůra bude i nadále pokračovat.