První kolo Samurajské Katany

25.02.2015 15:46

V sobotu 21.2.2015 proběhlo v hale TSC Turnov první kolo žákovské ligy o Samurajskou katanu. Letos poprvé je tato soutěž rozšířena a bude probíhat čtyřkolově. Do Turnova se turnaj znovu vrátí na finálové čtvrté kolo 17.10.2015.

V prvním kole se představilo celkem 38 turnovských závodníků ve čtyřech věkových kategoriích. Ti nastoupili dohromady ke 113-ti utkáním a celkem 30x odešli z tatami vítězně.

Minimláďata U9 (7-8 let)

Pro naši nejmladší přípravku jsou tyto závody hlavně sbíráním cenných zkušeností a zvykáním si na turnajovou atmosféru. O to víc nás potěšil výborný výkon a 3. místo Adama Škramovského, který se prosadil v konkurenci 5-ti závodníků. Za zmínku stojí i první vyhraný soutěžní zápas Julči Ponikelské.

Mláďata U11 (9-10 let)

V asi nejpočetnější věkové kategorii turnaje byla většina našich závodníků loňskými nováčky a i zde jsme spíše očekávali vstřebání nových zkušeností než medailové žně. Skvěle se ovšem předvedli Vítek Rachmetov a Matěj Hyka. Po výborném výkonu oba brali stříbro.

Mladší žactvo U13 (11-12 let)

Od naší tradičně silné kategorie jsme již úspěch očekávali a naši svěřenci nás nezklamali. Nejlepšího výsledku dosáhly Lucie a Julie Zárybnická, které obě dokázaly své váhy bez obtíží vyhrát a získat tak pro Turnov jediné zlaté medaile z tohoto turnaje. Po soustředěném výkonu dosáhli na medaile i David Cerman (2. místo) a Petr Reiniš (3. místo). Stejně tak se bodovaného umístění po pěkném výkonu dočkala dvojčata Filip a Lukáš Melíškovi (2. a 3. místo). Vyzdvihnout je ještě potřeba výkon Filipa Mikule a Daniela Frice, kteří sice na medaile nedosáhli, ale odevzdali na žíněnce maximum.

Starší žactvo U15 (13-14 let)

Nejlepší mladší žákyně roku 2014 Klára Volfová opět ukázala, že přechod do vyšší věkové kategorie jí nečiní problém. Vybojovala sice „jen“ stříbrnou medaili, ovšem v konkurenci závodnic o 10-13 kg těžších. Pěkný turnaj odepral i Matyáš Židů, který rovněž skončil na druhé příčce.

 

Medailový přehled:

1. místo -            Julie Zárybnická a Lucie Zárybnická

2. místo -            Vítek Rachmetov, Matěj Hyka, Honza Kropáček, David Cerman, Filip Melíšek, Aneta Táborská, Klára Volfová, Matyáš Židů, Vojta Linhart a Lukáš Jansa

3. místo -            Adam Škramovský, Patrik Jon, Hubert Kašák, Petr Reiniš a Lukáš Melíšek