PODZIMNÍ MEDAILOVÁ SKLIZEŇ MLADÝCH TURNOVSKÝCH JUDISTŮ!!!

12.10.2016 13:57

Tři velké akce během několika týdnů absolvovalo žactvo a dorost turnovského oddílu TSC JUDO. Jednalo o dva poslední závody Českého poháru z celkových pěti, které nabízí soutěžní ročník pro zisk bodů do konečného pořadí. Toto pořadí pak určuje startující na Mistrovství České Republiky a jejich případné nasazení. Mezi tyto dva turnaje byl zařazen největší a nejprestižnější turnaj mládeže v Evropě – VARŠAVA OPEN 2016.  

Na prvním Českém poháru „BRNO CUP“, konaném 10. - 11. 9. 2016, se představili mladší žáci a mladší žákyně Aneta Táborská 5. místo a mladší žáci Petr Reiniš, Jakub Feikl a Daniel Fric, kteří tentokrát nedosáhli na bodovaná umístění. Na jejich výkonu se projevil zejména brzký start do druhé poloviny sezóny a související nerozepranost. Velkou radost nám udělala tréninková skupina starších žáků a žákyň. DAVID CERMAN s přehledem vybojoval ZLATO!!!, JULIE ZÁRYBNICKÁ jistým výkonem BRONZ a stejně tak BRONZ získala i KLÁRA VOLFOVÁ, která si odskočila do vyšší váhové kategorie. MATYÁŠ ŽIDŮ a TOMÁŠ PAVLATA, i přes vynikající výkon, svůj souboj o bronz prohráli a pěkné sedmé místo přidala LUCIE ZÁRYBNICKÁ. VOJTĚCH LINHART měl tentokrát smůlu na los a skončil bez umístění. „Nejlepší výkony předvedli Julie, David a Matyáš, kteří dokázali ve svých zápasem dominovat a předvádět aktivní judo.“ – shrnul trenér Jakub Mareš. V kategorii dorostu nás ještě reprezentovala Klára Volfová, ač ještě věkem starší žákyně, a Jakub Sucharda. Oba dva vypadli v prvních kolech, ale jejich výkon byl příslibem do dalších turnajů.

 

Na největší evropský mládežnický turnaj juda - Varšava Open 2016 – který je zařazen do bodování Českého svazu juda a je i kvalifikačním pro polskou reprezentaci, odcestovalo v termínu24.-25.9.2016 celkem 6 závodníků. Na velmi silně obsazeném turnaji se potkali s konkurencí, kterou jinde nenajdou. Vynikajícího úspěchu dosáhla KLÁRA VOLFOVÁ, která zde dokázal obsadit třetí místo a zaslouženě si tak odvezla BRONZOVOU MEDAILI. Dále obsadili MATYÁŠ ŽIDŮ a LUCIE ZÁRYBNICKÁ 13. místo. Přestože ostatním závodníkům se výsledkově tak nedařilo, svým výkonem nikdo nezklamal a všichni odeprali velmi vyrovnané partie. „K úspěchu chybělo více zkušeností z mezinárodních turnajů. O lepší umístění nás připravily drobné chyby, kterých je zapotřebí se na takto silném turnaji vyvarovat a naučit se vyhrávat za pomocí trestů. Nikdo se však za svůj výkon nemusí stydět a Klára potvrdila ziskem bronzové medaile příslušnost k evropské špičce!!!“ – dodal trenér Jakub Mareš.

 

Historického úspěch dosáhlo turnovské judo na „memoriálu Václava Prokeše“, posledním díle Českém poháru v Teplicích ve dnech 1.-2.10.2016. V Teplicích jsme získali celkem 7 cenných kovů a 4 bodovaná umístění do 7. místa, což je historický počin pro turnovské judo! Na absolutní vrchol vystoupal DAVID CERMAN, který bez zaváhání potvrdil svůj výkon z Brna a opět získal ZLATO. Stejně tak JULIE ZÁRYBNICKÁ, která proletěla do finále systémem start-cíl a všechna svá utkání dokázala ukončit před časovým limitem. Navíc si letos již poněkolikáté dokázala připsat skalp úřadující mistryně republiky (K. Hadravová) a ve finále i jedné z finalistek nedávného turnaje ve Varšavě (R. Richtrová). Těsně pod vrcholem skončila KLÁRA VOLFOVÁ, která předvedla ve vyšší váze zlepšený výkon oproti Brnu a dokázala svoji brněnskou přemožitelku porazit. KLÁRA druhý den soutěže dokázala přidat BRONZ i v kategorii dorostu. Mladší ze dvojčat ZÁRYBNICKÝCH LUCIE získala zaslouženě BRONZ a to především díky zlepšenému výkonu, který korunovala nádherným chvatem v posledním utkání. Další dva BRONZY přidali JAKUBOVÉ FEIKL a SUCHARDA, kteří na podobným úspěch čekali již delší dobu a v Teplicích se jim konečně podařilo prodat to, co mají natrénováno. Těsně pod stupni vítězů skončili ANETA TÁBORKÁ, MAREK FEURICH a PETR REINIŠ. Bodované umístění získal i ŠIMON COLAN, který skončil na pěkném sedmém místě. DAN FRIC byl s bilancí jedné výhry a jedné prohry vyřazen ve třetím kole soutěže a posledního turnovského zástupce Matyáše Židů tentokrát limitovalo nepříjemné zranění zad a skončil v poli poražených. V celkovém hodnocení oddílů jsme skončili na 11. místě, v kategorii starších žáků jsme obsadili 4. místo a v kategorii STARŠÍCH ŽÁKYŇ jsme dokonce VYHRÁLI!!! Mám z tohoto turnaje velkou radost. U všech je vidět vzestup formy a všichni dnes předvedli velmi solidní a koncentrované výkony. Především finálové utkání Julie bylo reklamou na judo! Škoda že Petra Reiniše o bronzovou medaili připravil až nešťastný výrok rozhodčího, ale i toto je sport, tak snad příště. Ale především výsledek v družstvech v konkurenci 95 oddílů!!! je impozantní, hlavně proto, že jsme vlastně poměrně malý a amatérský oddíl.“ – poznamenal trenér Jakub Mareš

V nejbližší době čeká turnovské judisty několik vrcholů sezony. Tím domácím bude bezesporu Mistrovství České Republiky v Jičíně (starší žactvo), Mladé Boleslavi (mladší žactvo) a Brně (dorost). Vrcholem sezony z evropského pohledu je potom mezinárodní turnaj ve slovinské Korosce.

DRŽME TEDY TURNOVSKÉMU JUDU DO ZÁVĚRU SEZONY PALCE!!!