Nabitý víkend…

21.01.2015 08:17

Hned první závodní víkend letošního roku byl organizačně velmi náročný. Naši nejmladší se zúčastnili „rozepíracího“ turnaje v Liberci, starší družstvo odjelo na první kolo Polabské ligy do Velimi a dorostenci s juniory a muži zase na Syner Cup do Liberce.

Pro nejmladší přípravky byl určen 2. ročník turnaje „Novoroční podještědské poprání“. Na turnaj byli delegováni kvalitní rozhodčí a start byl omezen 5. Kyu (žlutým páskem). Pro necelou stovku závodníků tak ubíhal velmi svižně a bez nejmenších potíží, za což patří organizátorům velký dík. Využili jsme zaměření turnaje a přivezli do Liberce 14 převážně začínajících zápasníků. Pro tři z nich (Patrik Jon, Marek Juráš a Dan Vítek) to byly dokonce první závody v životě, a přesto všichni tři dokázali dosáhnout na medaili, poté, co by se za jejich výkon na žíněnce, nemuseli stydět i daleko zkušenější borci!!! Přestože někteří ostřílení závodníci jako Kačka Burešová, Kuba Feikl nebo Roman Truxa i na tomto turnaji potkali silnou konkurenci a na medaili se jim dosáhnout nepodařilo, tak jiní zase dosáhli prvního vítězného zápasu ve své závodnické kariéře.

Děkujeme všem za účast a Pájovi Podzimkovi přejeme, aby ho natlučený loket dlouho netrápil.

Medailová umístění:

2. místo – Honza Voltr, Vendy Řezníčková, Patrik Jon, Aneta Táborská

3. místo – Marek Juráš, Dan Vítek, Vašek Marek, Honza Kropáček, Matěj Hyka, Vítek Rachmetov

Honza Zárybnický

 

1. kolo Polabské ligy ve Velimi byl první turnaj v letošním roce, který měl za cíl se především rozeprat. Celkem naše výprava čítala 9 mladších žákyň/žáků. Pro řadu z nich to byla první zkušenost s touto věkovou kategorií. Celkem jsme domů do Turnova přivezli 4 cenné kovy a to zásluhou Davida Cermana 1. místo, Julie Zárybnické 2. místo, Lucie Zárybnické 3. místo a největší překvapení 3. místo Petra Reiniše. Velmi nadějní výkon předvedl Adam Flanderka, který skončil na 7. místě v nejpočetněji obsazené kategorii do 38 kg. Všem naši zbylým závodníkům se podařilo vyhrát aspoň jedno utkání. Za náš oddíl dále nastoupili Daniel Fric, Martin Pařík, Filip Mikule a Filip Melíšek. V hodnocení oddílů jsme skončili na 6. - 7. místě, ale před námi skončili oddíly s daleko větším počtem závodníků. Další turnaj nás již tuto sobotu v České Třebové. Sportu zdar a judu zvláště.

Medailová umístění:

1. místo – David Cerman

2. místo – Julie Zárybnická

3. místo – Lucie Zárybnická, Petr Reiniš

Jakub Mareš