Mezinárodní úspěch turnovského juda při startu do podzimní sezony

22.09.2015 18:57

Jako start do podzimní části sezony, která pro judisty končí mistrovstvím republiky, absolvoval výběr turnovského žactva a dorostu v sobotu 12. září, kvalitní a náročný „Mezinárodní turnaj“ v německém Bautzenu.

V kategorii žactva má německý systém rozdílné věkové rozložení, takže až na Vojtu Linharta, který již starším žákem je, startovali turnovští mladší žáci (David Cerman, Julie a Lucie Zárybnická) vlastně ve vyšší věkové kategorii.

Výborným výkonem se v Německu prezentovaly Julie a Lucie Zárybnická, jejichž výkon snesl i přísnější měřítko. S o rok staršími a technicky vyspělejšími soupeřkami je omezila snad jen rozdílná úprava pravidel. Obě se v čistě německé konkurenci dokázaly dostat až na stupně vítězů a přivezly STŘÍBRNÉ MEDAILE!!!

Vojta Linhart startoval sice ve své věkové kategorii, ale jeho skupina byla konkurenčně skutečně velmi náročná. Vojta se však dokázal probojovat až do semifinále a nakonec si odvezl BRONZOVOU MEDAILI!!!  

David Cerman předvedl slušný výkon, ale přechod do vyšší váhové kategorie a povolené použití technik, které v Čechách spadají do vyšší věkové kategorie, mu tentokrát neumožnily na medaili dosáhnout. Jakub Sucharda v kategorii dorostu předvedl solidní a sympatický výkon, jenž ovšem v ostré mezinárodní konkurenci na stupně vítězů nestačil. Poslední naší závodnicí byla Andrea Prokorátová, která se ale bohužel nevešla do své tradiční váhy a ve vyšší kategorii -70kg pak byla jedinou závodnicí. Bez boje tak na ní „zbyla“ zlatá medaile.