Hradecká radost turnovského juda!!!

09.03.2015 10:44

V sobotu 7.3.2015 jsme se zúčastnili Velké ceny Hradce Králové. I když na tomto turnaji nestartovala nejmladší kategorie U9 (koťata), zaskočila pořadatele vysoká účast téměř 300 závodníků. Týden před Českým pohárem chtěl zkrátka každý naposledy otestovat formu.

Od zraněními a nemocí zdecimované dívčí části týmu jsme tentokrát výsledek neočekávali. Velmi příjemným překvapením tak bylo, že Klára Volfová i Julie Zárybnická přes zranění nohy resp. ruky dokázaly vybojovat ZLATO a Lucie Zárybnická i s následky doznívající virozy přidala BRONZ.

Vynikající  výkon a stoupající formu před víkendovým Českým pohárem v Jablonci nad Nisou předvedli Matyáš Židů a Vojta Linhart. Matyáš v žádném zápase nepředvedl hluché místo a odvezl si zaslouženě BRONZ. To samé platí o Vojtovi. Ten se velmi kvalitně rval se zkušenějšími soupeři a jeho snaha v početné váhové kategorii byla odměněna 4. místem. David Cerman předvedl svůj současný standard a odvezl si 2. místo.

Páté místo přidal po slibném výkonu také Jirka Zýka a těsně pod stupni vítězů skončil i Filip Melíšek, jehož výkony rostou zápas od zápasu. Bez medaile skončil ještě Filip Mikule, kterému, i přes nesporný talent, schází hlavně zápasová praxe.

Matyáš Židů - první zprava