Dvě bronzové medaile pro turnovská družstva z Mistrovství České Republiky

17.05.2017 12:17

Mistrovství České Republiky družstev dorostenek a straších žákyň

v sobotu 13. 5. se v Turnově uskutečnila vrcholná akce družstev žen, dorostenek, starších žákyň a starších žáků. Družstvo dorostenek skončilo na fantastickém třetím místě, když nejprve prohrálo s favoritem soutěže z Olomouce v poměru 2:5 následně nedalo šanci družstvu z Plzně 6:0 v následném semifinálovém utkání jsme smolně, prohráli až na pomocné body s družstvem Baníku Ostrava. I tak lze tento výsledek považovat za úspěch, protože družstvo především tvořily, straší žákyně a jejich potenciál do budoucna je obrovský.


 

Sestava:

44 kg neobsazeno

48 kg Lucie Zárybnická

52 kg Julie Zárybnická

57 kg Zuzka Gregarová

63 kg Petra Vážková a Klára Volfová

70 kg Klára Ulrichová

+ 70 kg Kristýna Vondřejcová a Kačka Skrbková

 

Družstvo starších žákyň vstupovalo do soutěže v roli obhájce titulu z roku 2016. V základní skupině jsme nejprve porazili družstvo ze Žďáru nad Sázavou poměrem 4:3, poté jsme zvítězili bez ztráty kytičky nad družstvem z Tábora. V semifinále se naše družstvo utkalo s Olomoucí, které podlehlo až v opakovaném utkání a pro naše družstvo to znamenalo zisk bronzové medaile. O lepší výsledek své družstvo připravil trenér, když špatně zaškrtl závodnici v nejtěžší váhové kategorii.:-(

 

Sestava:

36 kg neobsazeno

40 kg neobsazeno

44 kg neobsazeno

48 kg Lucie Zárybnická a Marie Laščáková

52 kg Julie Zárybnická a Aneta Veselá

57 kg Veronika Česánková

63 kg Veronika Jelínková a Petra Vážková

+ 63 kg Kristýna Vondřejcová, Klára Ulrichová a Míša Rýglová


 

Závěrem bych rád poděkoval všem oddílům, kteří nám zapůjčily své závodnice a to jmenovitě JC Broumov, Judo Česká Třebová, Judo Teplice, JC Liberec, SKJ Liberec a SKP Judo Nový Bydžov.


 

Jakub Mareš