Družstvo TSC JUDO TURNOV nejlepším českým družstvem starších žákyň na GRAND PRIX OSTRAVA

23.02.2016 15:29

První závody Českého poháru roku 2016 patřily tradičně Ostravě. O víkendu 20.-21.2.2016 se na žíněnkách ostravské haly Sareza představilo rekordních  téměř 1000 závodníků z Čech, Slovenska, Polska, Běloruska a Ukrajiny. Turnovské starší žákyně se zde (spolu s Judo klubem Jablonec n.N.) staly nejlepším českým družstvem starších žákyň.

Klub TSC JUDO Turnov vstoupil do sobotních bojů trojicí mladších žáků. Daniel Fric a Jakub Feikl vypadli v prvním kole a jejich přemožitel jim nepomohl do opravek. Oba ale neprodali svou kůži lacino a jejich zápasy byly vyrovnané.“ Jen menší závodní zkušenost jim zabránila některé fáze zápasu zvrátit ve svůj prospěch, což se jim v blízké budoucnosti jistě podaří, pokud nepoleví v přípravě a odjezdí více turnajů“ – zhodnotil trenér Jakub Mareš

Jako třetí se v konkurencí nabité váze -34kg (45 závodníků)představil Petr Reiniš. A rovnou se postaral o obrovské překvapení. Petr porážel jednoho soupeře za druhým, a nakonec obsadil po pěti vyhraných utkáních skvělé páté místo. „Po podzimních výkonech jsme očekávali, že jeho forma půjde nahoru, ale Petr se dnes pral fantasticky“ – řekl Mareš

Za starší žáky nastoupil Vojtěch Linhart a potvrdil, že je snad notorickým smolařem na los. Nejprve prohrál s pozdějším vítězem a pak s bronzovým medailistou. Snad příště s lepším losem předvede svůj potenciál, který bezesporu má.

Nejlepšího výsledku jsme dosáhli v kategorii starších žákyň. Postarala se o něj již tradičně Klára Volfová a vypadá to, že si bude druhý rok v této věkové kategorii opravdu užívat. Její výkon byl sebevědomý, vyzrálý a bez kompromisů. Po čtyřech jasných vítězstvích tak vybojovalo pro Turnov fantastickou ZLATOU MEDAILI!!! „Klára byla dnes vynikající, takhle se prát jsem jí ještě neviděl“- zhodnotil Jakub Mareš.

Ve stejné věkové kategorii se poprvé od přechodu z mladšího žactva představily dvojčata Julie a Lucie Zárybnická. Lucie Zárybnická měla tentokrát smůlu na los. V prvním kole se potkala s tradiční soupeřkou a úřadující mistryní republiky Pekařovou a v opravkách pak se silnou Polkou (pozdější bronzovou medailistkou). Po dvou prohraných zápasech skončila bez umístění.  „Na Lucce se hodně projevila nemocí zaviněná dvouměsíční zápasová pauza. Věřím, že se jako vždy dokáže namotivovat a příště se vrátí tam, kde ji chceme vídat“ – řekl Mareš.

Julie Zárybnická přechod do starších žákyň zvládla a starší soupeřky jí nečinily velký problém. Znovu svým typickým agresivním stylem prošla až do semifinále, kde po vyrovnaném průběhu podlehla silné soupeřce z Polska. V boji o bronz doplatila na svou nezkušenost ve vyšší věkové kategorii, když prohrála na škrcení. Pro Turnov ale vybojovala skvělé páté místo.

V neděli pokračovala soutěž kategorií dorostu a juniorů. Z dorostenců ani Ondřej Feikl ani Jakub Sucharda na bodované umístění v silné mezinárodní konkurenci nedosáhli.

Překvapením v kategorii juniorů pak bylo vynikající páté místo Davida Hujera, který se k judu vrátil po delší pauze, a jen menší zápasová zátěž z nedávného období ho omezila v cestě za lepším výsledkem. „David podal výborný výkon a jistě bude naším želízkem v ohni na Mistrovství České republiky juniorů – 5.3.2016 v Hranicích na Moravě“ – doplnil Mareš