Dámská jízda turnovského juda na Grand Prix Ostrava 2015

18.02.2015 11:20

O víkendu 14.-15.2. hostila Ostrava první ze série závodů Českého poháru, tedy závodů, na kterých se jako jediných rozdělují body do rankingu pro start na podzimním mistrovství republiky.

O bodovaná umístění se tentokrát postaraly pouze naše dívky.

Nejlepšího výsledku dosáhla Andrea Prokorátová, která se v kategorii dorostu probojovala ve své váze až do finále a nakonec získala skvělé STŘÍBRO!!!

Přechod do vyšší věkové kategorie výborně zvládla Klára Volfová a svým výkonem naznačila, že se ani ve starších žákyních neztratí. V prvním kole sice prohrála s pozdější finalistkou, ale potom bez obtíží zvládla sérii několika zápasů a odvezla si BRONZ!!!

Svoji první medaili z Českého poháru si odvezla i Lucie Zárybnická, pro niž je to zhodnocením obrovské snahy a píle, kterou věnovala přípravě. Po velmi kvalitním výkonu vybojovala v kategorii mladších žákyň BRONZ!!!

Na stupně vítězů tentokrát nedosáhla starší z dvojčat Zárybnických Julie, ovšem i čtvrté místo je na těchto závodech velkým úspěchem. Poslední, kdo dokázal v Ostravě bodovat, byla Aneta Ječná, když skončila na sedmém místě v kategorii dorostu.

Celkově jsme tedy posbírali 3 cenné kovy a další 2 bodovaná místa a naše ostravská mise tak patří k těm nejúspěšnějším výsledkům poslední doby.