Český pohár Teplice – „ZLATÝ HOLKY“ turnovského juda

07.10.2014 10:02

O víkendu 4. a 5. Října jsme se vypravili na poslední z letošních závodů Českého poháru. Jedná se o závody, na kterých se jako jediných (+1 závod Krajského přeboru) dají sbírat tzv. rankingové body, potřebné pro start v závěrečném mistrovství republiky.

Naši závodníci navázali na skvělý Krajský přebor a z Teplic přivezli nejúspěšnější výsledek za poslední roky v podobě tří cenných kovů. Nejlepšího výsledku dosáhla Klára Volfová. Přestože přešla do vyšší váhové kategorie, dokázala zvítězit a zaslouženě si odvezla, letos již druhé zlato z této soutěže, což je pro turnovské judo další historický úspěch. Dalšího skvělého výsledku dosáhla Julie Zárybnická, a i když je v kategorii mladších žákyň prvním rokem, dokázala se probojovat až do finále a přivézt pro Turnov letos již podruhé stříbro. Sbírku cenných kovů pak zkompletovala v kategorii dorostu úřadující “Turnovská sportovní naděje do 14-ti let“ Andrea Prokorátová třetím místem. Výborné je i umístění Davida Cermana, kterému těsně unikl bronz a skončil na pátém místě. Na bodovaném sedmém místě ještě skončila Lucie Zárybnická.

Bez umístění tentokrát skončili Lukáš Jansa, Petra Hájková, Aneta Ječná, Eliška Riegerová, Jakub Sucharda, Alex Richter a Tadeáš Šéfr.

Největší úspěch nás ale potkal po celkovém součtu výsledků a určení pořadí družstev. Naše mladší žákyně ve složení Klára Volfová – 1. místo, Julie Zárybnická – 2. místo a Lucie Zárybnická – 7. místo se staly nejúspěšnějším družstvem a zvítězili v konkurenci 37 oddílů!!!  

V celkovém hodnocení družstev jsme skončili na 21. místě z celkového počtu 89 oddílů z ČR a Německa, což nás řadí na druhé místo v rámci Libereckého kraje.

Jakub Mareš