Bronz pro družstvo mladších žáků

30.01.2015 09:48

Netradičně v neděli 25.1.2015 jsme se zúčastnili Velké Ceny České Třebové. Pětičlenné družstvo mladších žáků (U13) a čtyřčlenné družstvo dorostu (U18) se představilo na tomto turnaji, kterého se, v mezinárodní konkurenci závodníků ze Slovenska a Bosny a Hercegoviny, zúčastnilo 357 závodníků z bezmála 50-ti oddílů.

V kategorii U13 postupně na tatami nastoupili David Cerman, který obsadil 3. místo, když ho o lepší výsledek připravila vlastní chyba v semifinálovém souboji. Petr Reiniš nám opět dokázal, jak lze s noblesou zvládnout přechod do vyšší věkové kategorie a jako před týdnem ve Velimi obsadil 3. místo. Dále se na tatami předvedly sestry Zárybnické, které opět dokázaly dosáhnout na medailové umístění Julie 2. místo a Lucie 3. místo. Filip Melíšek měl tentokrát smůlu a cenný kov si domů neodvezl.

V kategorii U18 nám největší radost, jak ziskem zlaté medaile, tak i předvedeným výkonem udělala Andrea Prokorátová. 3. místo ve stejné kategorii obsadila Aneta Ječná pro, kterou to je povzbuzení do dalšího tréninkového nasazení. Alex Richter a Petr Krejcar zůstali tentokrát pod stupni vítězů.

Výrazného úspěchu jsme po dlouhé době dosáhli v hodnocení družstev, kdy naše mladší žactvo s pouhými pěti závodníky získalo v konkurenci všech oddílů BRONZ!!!

Gratulujeme.

Jakub Mareš a Jan Zárybnický

P.S. Reportáž ze závodů pořizovala také místní televize a nese i turnovskou stopu. K zhlédnutí ZDE.