1. liga muži a Polabská liga žáků

23.09.2014 12:19

V sobotu 13.9.2014 čekaly turnovské judo dvě akce.

 

Muži, kteří suverénně ovládli jarní část 1. ligy, se v Hranicích na Moravě utkali v prvním kole postupové skupiny této soutěže, jejíž vítěz postupuje do extraligy. Náš tým byl vinou chřipkové epidemie bohužel oslaben o svou největší oporu ve váze do 66kg – Jakuba Mareše. I přesto se nám však podařilo vybojovat druhé místo o jediný bod za vítěznou Mohelnicí. Naopak jsme získali skalp družstev Jičína, Týna nad Vltavou, Orel Blučina a Hranic.

 

Naše družstvo nastoupilo v sestavě:

  -60 - Motyovszki

  -66 - Brynych, Chábera

  -73 - D. Louda

  -81 - Feurich, Chlup, R. Louda

-100 - Franěk

+100 - Žižka

 

Díky výbornému výkonu všech závodníků tak po tomto kole ztrácíme pouhý jeden bod na vedoucí Mohelnici. Další kolo proběhne 11.10.2014. Pokud bude naše družstvo kompletní, je v našich silách příští kolo vyhrát a tím se stát vítězem 1. ligy.

 

Druhou akcí víkendu bylo 4. kolo Polabské ligy žáků. Nutno říci, že start do podzimní části byl velmi vlažný a výkony některých závodníků měly daleko k jejich předprázdninové formě. Často chyběla bojovnost i zápal. Přísnější měřítka snesl snad jen výkon našich dívek a příjemným překvapením byl zápasový projev Šimona Colana. Nakonec jsme přesto přivezli 5 medailí z 11-ti našich účastníků.

Umístění:

1. místo               Klára Volfová, David Cerman

2. místo               Julie Zárybnická, Honza Kropáček

3. místo               Lukáš Jansa

4. místo               Lucie Zárybnická